FEM SMUKKE OG SVÆRE KILOMETER

Møns Klint er rammen om et af de nyere danske motionsløb, Klinteløbet. Måske er det Danmarks sværeste 5 km-løb.

Flot, men svært: strækningen langs kysten frem mod den lange trappe.


[Opdatering: Helt ny video og anmeldelse mv. fra Klinteløbet 2011!]


Over 250 løbere vovede sig 7. juni ud i det på én gang betagende og farefyldte terræn ved Møns Klint. Det var anden gang, at Geocenter Møns Klint stod som arrangør af Klinteløbet, og også i år blev det en succes, omend nogle deltagere mente, at ruten var lige udfordrende nok.

Ruten består groft sagt af tre dele: Et stykke ned til vandet, et stykke langs med vandet og endelig finalen op ad den 497 trin lange trappe. Det giver ruten en temmelig dramatisk højdeprofil.

De mange højdemeter gør løbet vanskeligt, men det flade stykke efter 2 km er for mange løbere det sværeste og dér, hvor de mister mest tid. Dels fordi bølgerne til tider når så langt ind, at man må løbe i vand til anklerne. Og dels fordi underlaget er meget stenet, og der er fare for, at man vrikker om. Som en deltager nævnte, så skulle man være så koncentreret om at sætte sine fødder rigtigt, at man næsten ikke kunne overkomme at nyde den prægtige natur.

Bedst til at tilbagelægge de mange strandsten og trappetrin var Bjørn Haldur i tiden 21:29 for 5 km. Den tid skal ses i lyset af, at et tidstab på 20% pga. terrænforholdene var almindeligt ved årets løb. Der var også nogle, der løb to omgange. Se de øvrige resultater her.

Hvis du vil se en længere tv-reportage om løbet, kan du kigge forbi TV-Møns hjemmeside. Danskebjerge.dk har i øvrigt flere gange omtalt Møns Klint, i særdeleshed toppen Aborrebjerg.

Foto: Danskebjerge.dk