Dette er en redigeret 2 minutters version af den video, som en af deltagerne i løbet, Mads, optog på sin vej op ad trappen. Den samlede løbetur op ad de mange trin varede godt fire minutter. Når billederne ryster en del især hen mod slutningen, er det selvfølgelig fordi Mads giver sig fuldt ud. (Mac-brugere skal have dette installeret.)
DEN HÅRDESTE STIGNING?

Ude til højre kan du se en video optaget på vej op ad den måske mest barske stigning, der overhovedet findes i Danmarks natur: Trappen op ad Møns Klint.

Den har 497 trin og måler ca. 100 højdemeter fra bund til top. Trappeturen indgik i det nye store motionsløb, som Geocenter Møns Klint arrangerede i forsommeren 2008, og det var under netop det løb, at videoen blev lavet.


[Opdatering: Helt ny video og anmeldelse mv. fra Klinteløbet 2011!]


Den udfordrende trætrappe ligger på det allersidste stykke af den 5 km lange rute. En rute, som starter med at gå nedad, derefter kommer et par km's løb i vanskeligt strandterræn, og så er der altså det afsluttende festfyrværkeri op ad trappen, omgivet af lysegrønne bøgetræer, syngende fulge og enorme mængder kridt.

Møns Klint udgør et af de mest kendte højdedrag i landet. For nylig kunne Danskebjerge.dk afsløre, at klinten også er indehaver af den mest markante bakke overhovedet i Danmark, nemlig Aborrebjerg.

Blandt stier og veje må strækningen op til Himmelbjerget i Søhøjlandet dog regnes for den mest anstrengende.