OVERSIGT OVER DE STØRSTE DANSKE SKIANLÆG

Hurtigt ned og hurtigt op. Med en skilift kan man på kort tid nå mange ture ned ad en bakke. Danskebjerge.dk har samlet informationer om de steder i landet, der har de bedste alpine faciliteter.

Billederne er venligst udlånt af folkene bag de forskellige skianlæg. Dog er Danskebjerge.dk ophavsmand til billedet fra Hedeland.

Alle anlæg kan ses på Danskebjerge.dk's kort. Bemærk, at kun Copenhill har åbent, når vejret er snefattigt.COPENHILL
Vindmøllevej 6, København S
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
4
78 m
Nej
Ja
Arrangør: Steep and Deep / Snowminds

Anden info: Copenhill, der også går under navnet Amager Bakke, er en udendørs skibakke placeret på taget af et forbrændingsanlæg. Faktisk vil mange skiløbere på bakken opleve at suse gennem dampskyer fra anlægget. Med sine 78 meters terrænfald er Copenhill den største nuværende danske skibakke. Den er stejlest øverst og flader så gradvist mere ud. Underlaget er et særligt plasttæppe, som der kan køres på året rundt.

Mere info: Copenhill.dkHEDELAND SKICENTER
Tranemosevej, Hedehusene
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
2
Ca. 45 m
Ja (4 stk.)
Ja
Arrangør: Roskilde Skiklub

Anden info: Hedeland Skicenter ligger i en stor grusgrav, og den knap 300 meter lange skibakke er bygget kunstigt op af netop grus. Men ser man bort fra dette, minder forholdene nok så meget om Alperne eller de norske fjelde, for der er tale om et skisportssted af høj klasse. Til faciliterne hører f.eks. en skihytte og - siden vinter 2012 - en pistemaskine, der kan forbedre pistens kvalitet og holdbarhed.

Mere info: www.roskildeskiklub.dkSKIBAKKEN SLETTEGÅRD
Gudhjemvej 35, Gudhjem
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
2
Ca. 38 m
Ja
Ja
Arrangør: Bornholms Skivenner

Anden info: Byggeriet af skicenteret ved Gudhjem var kontroversielt, fordi EU støttede det med en stor pose penge. Nu ligger det der, og skielskere på Bornholm kan glæde sig over glimrende faciliteter. Der er tre pister, hvoraf den længste er 250 meter. Desuden skihytte og mulighed for ski-instruktion. Husk at nyde udsigten til Christiansø, før du suser ned ad pisten.

Mere info: bornholmsskivenner.dk

HOCH HYLKEDAL
Rastepladsen Hylkedal Øst
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
1
Ca. 30 m
Nej
Ja
Arrangør: Kolding Skiklub

Anden info: Hoch Hylkedal er anlagt midt i det kuperede istidslandskab ved Kolding. Der er fire pister med en længde på 150-250 meter og et fald på op til 20% i snit. Skianlægget er for så vidt nemt at komme til - det ligger lige ved motorvejen -, men man skal sørge for at køre fra ved det rigtige sted: ved rastepladsen mellem afkørslerne "Kolding N" og "Kolding S".

Mere info: www.koldingskiklub.dkSLAGTERBANKEN
Orte Plantage, Frøbjerg Bavnehøj
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
1
Ca. 40 m
Nej
Nej
Arrangør: Odense Skiklub

Anden info: Den ca. 200 meter lange piste ligger lidt nord for Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj. Pisten er nordvendt, så sneen kan blive liggende i forholdsvis lang tid, når den først er faldet. Der er dog kun åbent i weekenden. Vær opmærksom på, at det kan være lidt vanskeligt at finde frem til Slagterbanken og at finde steder at parkere.

Mere info: www.odenseskiklub.dkDJÆVLEBAKKEN
Ringkøbingvej, Holstebro
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
1
Ca. 30 m
Nej
Nej
Arrangør: Holstebro Kommune

Anden info: Hvis du kører fra Holstebro mod Ringkøbing, passerer du kasernen, og en lille kilometer senere står der er skilt på venstre hånd: "Skibakke". Skibakken, der bærer det barske tilnavn "Djævlebakken", er ca. 200 meter lang og forsynet med en enkelt lift. Tidligere var det Holstebro Skiklub, der var ansvarligt for liften, men nu er det Holstebro Kommune.

Mere info: www.holstebro-ok.dk/skiklubHVORNUM ALPINCENTER
Marius Bruuns Vej, Hobro
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
1
Ca. 25 m
Nej
Nej
Arrangør: Hobro Skiklub

Anden info: "Det er jo mildt sagt en tilsnigelse at kalde det et alpincenter," siger klubbens formand. "Men det er nu blevet navnet." Den nordvendte piste ligger omkring 10 km sydvest for Hobro ved Mariager Fjord. Liften består af et 200 meter tovtræk og er gratis for medlemmer, mens andre skal lægge et beløb, som de selv finder rimeligt.

Mere info: www.hobroskiklub.dkFÅREBAKKERNE
Fladsågårdsvej, Næstved
Antal lifte
Højdeforskel
Snekanon
Skileje
1
Ca. 35 m
Nej
Nej
Arrangør: Næstved Skiklub

Anden info: Fårebakkerne, der officielt hedder Fladså Banker og er en del af Mogenstrup Ås, finder man nogle kilometer sydøst for Næstved. Den største skråning har i mange år været kendt under navnet Skibakken, men skiliften var pakket godt væk, indtil der i starten af 2010'erne kom et par kolde vintre. Når den er i aktion, kan man købe liftkort til "moderate priser". Stedet ligger i smuk natur og nær langrendsløjpe.

Se seneste video fra stedet her


Forbehold: Arrangørerne kan have lavet ændringer siden sidste opdatering af listen.


Se også:   Her kan du stå på ski i de danske fjelde   |   Største danske skianlæg   |   Kort over anlæg i Danmark   |   Dengang det altid sneede...   |   Alpine skidrømme der skred i svinget   |   Skibakke til 4 mia.